emma: maybe it's late here, but in our story the sun just started rising

kom nyss hem från da utekväll , grillning var nyckelordet för kvällen. Blev inte alltför länge, veden tog slut. Var trevligt så länge det varade i alla fall. Åh, fantastiskt. Jag måste tvätta mitt löshår som stinker av rök. Bara för kul alltså!

Imorgon blir det care och senare typ släktkalas, min& olivia äldsta låtsassyster fyller år. Eller om det är nästa vecka? Ska ialla fall fira det imorgon @ night.

Sedan måste jag bara berätta om en bok vi i careg störde oss nå så jävulskt på idag! Hittade den hos Dana, tror vuxna med tonårsbarn får den med posten eller nåt. Heter i alla fall tonårsparlören eller något åt det hållet, handlar om tonåringar och alkohol. Vi tänkte att det kunde vara lite kul/intressant läsning att se vad dom skrev om det, så vi läste någon sida. För varje ord gick det mer och mer upp för oss hur fel dom hade och hur dom motsade sig själva hela tiden. De fick det att framstå som att alla ungdomar drack så fort de fick tillfälle, gjorde man det inte var man socialt handikappad och satt hemma och gjorde läxor på lördagskvällarna. Dessutom skrev de att de som inte dricker nästan var som de som dricker (betydelse: de som dricker är normala ungdomar).

Helt sjukt? Ja? Okej, visst, det är många som dricker, men betyder det att vuxna ska anta att alla ungdomar gör det/skulle vilja/skulle göra det vid första bästa tillfälle förutom socialt handikappade? Stod även att om 'din tonåring aldrig visat tecken på att dricka' så kunde man inta en mindre misstänksam inställnung. MINDRE MISSTÄNKSAM? Stod inget om förtroende typ, hon/han kanske helt enkelt inte tänker dricka? Att man inte behöver vara orolig? Verkar ju inte som att tanken att ungdomar inte dricker för att de inte vill har slagit dem?

Vi i careg super inte, men det är faktiskt dock inte för att vi är nå socialt missanpassade varelser, utan att vi inte vill för att vi tycker det är onödigt? Funkar mycket bra utan att göra det, kan jag avslöja. Men dock ändå verkar många (vuxna) tro att vi egentligen vill det och skulle ta varje chans att göra det. Om vi säger att vi inte vill/ska/gör det, borde inte det räcka för att de ska tro oss då? Men nej, alla ungdomar älskar att dricka. Förstås. Om man ska tro den där jävla boken.

Förlåt men jag tror den boken förvärrar livet för varenda "tonåring" som råkar ha en förälder som läser den.

kissses/emma

Kommentarer

Kommentera här xDxP?

Ditt namn?
Ska vi minnas dig?

Din E-post? (syns endast för oss)

Din blogg?

Din kommentar?

Trackback